Június 13-án újabb 22 külhoni fiatal kutató vehette át az Edutus Főiskola hároméves tehetséggondozó elitképzése, a Collegium Talentum oklevelét.

Az ünnepségre a Magyarság Házában 11 órától került sor a nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár, dr. Wetzel Tamás jelenlétében. A rendezvényen mutatták be a végzősök Intelligens háló 2015 című tanulmánykötetét.


Az idén először adták át a Collegium Talentum Príma díját Hazaszeretet kategóriában. A díjat Székely Tünde politológus doktorjelölt, a RODOSZ elnöke kapta. A tavaly alapított Okosság Príma díjat Jankó Viktor felvidéki gyermekorvos kapta. A laudációkat a műalkotások készítője, a székelyudvarhelyi születésű Józsa Judit kerámiaszobrász, a Magyar Kultúra lovagja olvasta fel.


Az aranykoszorús, Nyitott Európáért-díjas Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa adott koncertet a végzős kollégisták tiszteletére.


A Collegium Talentum idén végzett fiatal kutatóira több mint 45 millió forint ösztöndíjat és közel 35 millió forint tutori támogatást fordított a magyar állam 2012-2015 között.

B. Varga Judit

2013 © COLLEGIUM TALENTUM